Links

Zoek je plant

Met de website www.groenvanbijons.be kan je online de planten zoeken die je wenst. Je geeft een aantal criteria in bij de verschillende rubrieken: plantensoort, …

Vlaamse Vasteplantenvereniging

Vlaamse Vasteplantenvereniging, VVPV vzw, is een vereniging van en voor liefhebbers van vaste planten (en meer algemeen: van tuinen en tuinieren), opgericht in 1992. Ze telt momenteel ruim 1500 leden, verspreid over heel Vlaanderen, terwijl ook een kleine groep Nederlanders lid is. De doelstelling van de vereniging is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van vaste planten in de tuin.

Grootste plantendatabase ter wereld

Engelse en Amerikaanse wetenschappers hebben in 2010 de grootste plantendatabase ter wereld vrijgegeven. In de database zitten de gegevens van zo’n 1,25 miljoen planten opgeslagen. Zowel tuinplanten, genezende bloemen en eetbare planten zijn in het naslagwerk te vinden. De database moet een einde maken aan de verwarring die er soms is over namen en functies van planten.De lijst is online terug te vinden en is bestemd voor mensen die medicijnen ontwikkelen, zich met kwetsbare planten bezighouden of op een andere manier bij de flora betrokken zijn. De database is zeker geen overbodige luxe, zo onderstrepen de onderzoekers.

Scroll to Top